Inför utställningen i Västerås, 1

Till Galleri K koncentrerar jag mitt arbete på en sorts ”blomma”. Blodröd med gulddekor på ”märket” och mörkgrön ”stjälk” med svarta fläckar där glasyren ligger tjockare.
Vilken form och hur många ”kronblad” ska den ha? Blommorna ska vara olika mycket ”utslagna”. Kan jag dreja stjälk och blomma i ett stycke? Kan den röda glasyren brännas vid samma temperatur som den gröna?

Plötsligt fungerar inte den röda glasyren som tidigare fast jag kör samma bränningsprogram. Har jag inte använt samma lera? Jag packar ugnen annorlunda nu. Blommorna står direkt på plattorna och svävar inte på sina stjälkar mitt i ett luftrum längre.
Den röda glasyrens lägre brännings-temperatur styr mitt arbete; stjälkar och blommor drejas och glasyrbränns var för sig och monteras efter guldbränningen.